2013/01/26

Palauttelutuokio

Puolitoista kuukautta viimeisestä postauksesta. Totaalinen motivaation puute kirjoittamisen suhteen... Anteeksipyynnön paikka kaikilta lukijoilta, jotka ovat odottaneet postauksia.

Muutaman kerran tuon "tauon" aikana olen miettinyt kirjoittamisen uudelleen aloittamista, lähinnä siksi, että olen luvannut itselleni ja lukijoilleni kirjoittaa säännöllisesti. Se ei kuitenkaan ole saanut minua kirjoittamaan tänne. Minua ärsytti ja nolotti, osittain hävettää tälläkin hetkellä kirjoittaa tänne tuon taukoilun jälkeen, sillä joulukalenteri jäi kesken törkeästi heti ensimmäisen viikon jälkeen. Olin suunnitellut koko kuukauden postaukset valmiiksi, aiheet oli kirjattu paperille ja osa postauksistakin luonnosteltu. Mutta sitten se jäi.

Viime päivinä olen kuumeisesti miettinyt, että jos aloitan uudelleen kirjoittamisen, niin mistä kirjoitan. Aikaisemminkin blogin "teema" on ollut hyvin sekava. Milloin olen kirjoittanut omista mietteistäni, milloin Morista ja milloin Mäddestä. Kaikki kuuluvat edelleen elämääni, nyt lisäksi olen alkanut taas treenaamaan ja siitä kirjoittaminen kiinnostaisi, mutta se ei tämänhetkiseen kontekstiin sovi. Toistaiseksi lukijat ovat valtaosalta hevosihmisiä, joten hevosaiheesta voisi olla hyvä jatkaa. Mutta toisaalta haluaisin kirjoittaa aina siitä, mistä milloinkin tekee mieli kirjoittaa, oli se sitten treeneistä, Morin koirakoulusta tai Mädden kakan koostumuksesta. Mutta mitä sanoo pieni, mutta sitäkin tärkeämpi yleisö? Vaikka moni sanoo kirjoittavansa blogiin vain oman itsensä takia, niin lähes jokaisen on kyllä myönnettävä, että edes vähän miettii lukijoitansa, mikä heitä kiinnostaa ja mikä taas ei. Kiinnostaako tämän blogin lukijoita satunnaiset treenipäiväkirjatyyppiset postaukset ja henkilökohtaisemmat mietteet/pohdinnat muun ohessa, vai tulisiko sisällön olla vain hevos- ja/tai koira-aiheista? Miten tästä eteenpäin tulisi jatkaa, vai jatketaanko ollenkaan? Mitä mieltä te olette?

Mitä tulee sitten blogin ulkoiseen olemukseen, blogin ilmeeseen olen kyllästynyt täysin. Omaan silmään se näyttää rumalta ja kuluneelta. Haluaisin uudistaa sitä jotenkin, mutten keksi mitä sille voisi tehdä. Jos jollain on inspiraatiota ja halua kehitellä blogille uutta ilmettä, niin otan ilosylin avun vastaan!

Tavallaan kirjoittamista on ollut ikävä. Toisinaan olen tuntenut morkkista kirjoittamisen lopettamisesta, mutta toisinaan taas vapaus olla kirjoittamatta mitään jos mikään ei nappaa on tuntunut mielettömän vapauttavalta. En osaa sanoa, miten tästä vielä jatkan vai jatkanko. Pahoittelen suuresti, mihin tämä on johtanut.

Terveisin,
Dera

8 kommenttia:

 1. Ihanaa ettet ole hävinnyt kokonaan! Minusta on niin outoa kun blogin pitäjä pyytelee anteeksi ettei ole kirjoittanut (useammat harrastaa sitä). Mielestäni et ole mitenkään velvollinen mitään tänne kirjoittamaan, jos ei siltä tunnu. Turha stressata kirjoittamisesta. Eikä mun mielestä tarvitse olla erikseen mitään tiukasti rajattua teemaa, kirjoitat omasta elämästäsi ja siihen kuuluu mitä siihen kuuluu. Ja jos ei postauksen aihe lukijaa kiinnosta, niin ei sitä ole pakko lukea.

  Minä olen sitä mieltä, että kirjoitat juuri siitä mistä sillä hetkellä tekee mieli kirjoittaa.

  Mutta kiva kun tämän postauksen kirjoitit ja toivottavasti inspiraatiota jatkaa löytyy!

  T: sama Sanna, joka on kommentoinut aikaisemminkin, mutta nyt vaan mullakin on tämmöttiiset tunnukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on ihan totta ja tavallaan on tylsää pyydellä anteeksi, mutta taas toisaalta, jos ei blogiaan tekisi edes 1% sen takia, että joku muukin sitä lukee, niin päiväkirjat on sitten sitä varten, että ne pysyy vain omana tietona :D Mutta oot kyllä samalla ihan oikeassa. Koitetaan nyt jatkaa tästä eteenpäin omaa rauhallista tahtia ilman pakottavia sitoutumisia kirjoitustiheyteen ;)

   Poista
 2. Mun mielestä voit vapaasti kirjoittaa myös muusta kuin hepoista :) Kirjoita siitä, mistä tekee mieli kirjottaa.
  Voin yrittää tehdä vaikka uutta banneria sinulle, jos haluat. En mitään ihmeitä osaa tehdä, mutta ainahan voin yrittää :) Jos kiinnostaa, niin lisäinfoa (ja kuvia) siitä voit lähettää oonakinnunen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oona, mä laittelen sulle s-postia pian! ;))

   Poista
 3. Kirjota mistä huvittaa, mä tykkään lukea sun postauksia eikä aiheella oo väliä! (:

  VastaaPoista
 4. Mua ainakin kiinnostais ne treenipostaukset! Mut kirjottele siitä mikä milloinkin tuntuu hyvältä aiheelta(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jutta, eiköhän niitä tule pikkuhiljaa kanssa :)

   Poista

Kommentoinnissa on otettu käyttöön kommenttien valvonta. Kommenttisi näytetään hyväksynnän jälkeen.